Home » Uncategorized » Lectie de viata

Lectie de viata

cat-design-fashion-girl-Favim.com-625675

Azi, uitandu-ma pe pagina de Facebook, am gasit ceva care mi-a atras atentia asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta povestioara si totodata o lectie de viata pentru fiecare dintre noi. 

“Într-o zi, un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă ca să-și plătească studiile la universitate, găsi în buzunar doar o monedă de 10 cenți și-i era foame.
Decise să ceară ceva de mâncare la următoarea casă. Dar nervii lui l-au trădat când îi deschise ușa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.
Ea se gândi că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.
El îl bău încet și dupa aceea întrebă:
-Cât vă datorez?-
-Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. – mama mea ne-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
Și el răspunse: vă mulțumesc din suflet…!

Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza sărăciei.

După câțiva ani, femeia se îmbolnavi grav. Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oras. Îl căutară pe Dr. Howard Kelly pentru o consultație. Când el auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcuta. Imediat Dr. Kelly urcă din holul spitalului în camera ei. Îmbrăcat în halatul lui, doctorul intră să o vada. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat… Se întoarse în sala de vizite determinat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea urmări cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet… După o lungă luptă, ea învinse boala…! Era în sfârșit sănătoasă…!

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrolă si o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.
Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca să plăteasca costul unei intervenții atât de complicate…
În sfârșit o deschise și ceva îi atrase imediat atenția: pe marginile facturii citi aceste cuvinte…
“Platită integral acum mulți ani, cu un pahar de lapte”
Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie și fericită îl binecuvanta pe doctor pentru că-i salvase viața…

Să nu te îndoiești că vei culege ceea ce semeni…

Nu există întâmplarea… există o invizibilă mână a destinului care redă fiecăruia ceea ce a dat…”

In viata, fiecare primeste ce merita. Cu ce mana dai, cu aceeasi mana primesti, poate chiar inzecit. 😀

Advertisements

18 thoughts on “Lectie de viata

  1. Realizezi ca toate indemnurile la bunatate si curatenie sufleteasca ajung de fapt numai la cei care sunt inzestrati cu toate aceste trasaturi de caracter?
    Degeaba strigi in piata daca nimeni nu vrea sa cumpere, iar cel care are deja, va primi pentru ca iti priveste ochii si intelege ca vrei sa dai cuiva, oricui…

  2. Ce frumos, mi s-a facut asa,putin, pielea gainii. Si eu”primesc” atunci cand dau, si ciudat e ca nu vine mereu din aceeasi partea, dar ajut cu bucurie, si observ des ca, Dumnezeu, karma sau universul, ceva”comploteaza” sa ne faca fericiti 🙂

  3. Când ai postat tema era vară. Acum este iarnă şi probabil din cauza frigului gândesc “la rece” . Este frumoasă pilda ca şi concluziile tale şi comentariile cititorilor tăi , dar din păcate realitatea este mai dură de cele mai multe ori cei ce primesc consideră că li se cuvine şi uită nu numai să întoarcă binele sau să spună un mulţumesc, dar chiar reuşesc să minimalizeze până la desfiinţare darul primit. Din fericire, cel care dăruie din generozitate dăruie necondiţionat şi nu este atins de nimicnicia nerecunoscătorului. Dar… nu dispera: sunt şi excepţii de felul pildei din postarea ta. Sunteţi tineri şi frumoşi fizic şi moral, dar viaţa nu este întotdeauna roz. Ar fi minunat să rămânem mereu tineri în gând şi-n suflet fiindcă precis lumea ar fi mult mai bună!

    • Intr-adevar viata nu este intotdeauna roz, dar exista speranta si cred intr-o lume mai buna, cred in acea raza de soare care ne va lumina sufletele. Stiu ca daca strabati un tunel, oricat ar fi de intunecat, la capat vom gasi lumina. Va doresc sarbatori fericite pline de caldura sufleteasca alaturi de cei dragi! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s